Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 ml apa calda
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri otet
  • ½ praf de copt
  • faina cat cuprinde (cam 750-850 gr)
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • ½ varza murata
  • Zahar – dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • scortisoara

Mod de preparare

Apa calduta se amesteca cu uleiul si otetul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Rezulta un aluat elastic, care se intinde foarte usor – nu se lasa la crescut.

Merelele se rad pe razatoarea mare si se storc - nu se calesc. Zaharul se adauga pe foaia de aluat, pentru a nu lasa zeama.

Varza murata, taiata fideluta, se pune la fiert. Se scurge bine de apa si se amesteca cu zahar si putin ulei de masline.

Dupa ce aluatul este gata si compozitiile pentru umputura pregatite se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Pe foaia intinsa se pune marul stors, zaharul si scortisoara sau varza pregatita ca mai sus. Se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei.

Se coace cam 40-50 min la foc potrivit. Se lasa putin sa se racoreasca putin, se portioneaza si se pudreza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise