Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori de masă (etapă foarte importantă pentru a avea o plăcintă fragedă). Separat, pachetul de margarină la temperatura camerei se omogenizează cu cele 9 linguri de făină cu o lingură de lemn.
Aluatul se împarte în 2 jumătăți. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul și se unge cu ¼ din crema de margarina cu făină. Foaia se împăturește după cum se vede în imagini și se lasă la frigider o oră. După o oră, fiecare foaie se întinde din nou și se repetă etapele anterioare; se lasă la frigider încă o oră.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pune la foc mic dovleacul cu zahărul și scorțișoara, amestecând cu o lingură de lemn. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, până când scade la jumătate. Se scurge compoziția și se lasă la răcit.
Se întinde prima foaie de plăcintă, se așează într-o tavă de aragaz unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie se așează dovleacul rece, apoi se întinde a doua foaie și se așează peste dovleac. Se coace plăcinta la cuptorul încins la 180oC pentru 40 de minute.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise