Placinta cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  •  
  • 1pahar (200ml) bors,
  •  
  • 1pahar ulei,
  •  
  • 1pahar zahar,
  •  
  • 50g drojdie,
  •  
  • faina cat cuprinde pentru a se intinde doua foi,
  •  
  • Umplutura:
  •  
  • 2 kg dovleac (curatat)
  •  
  • 2 linguri ulei sau margarina,
  •  
  • 100 g zahar,
  •  
  • 200 g nuci sfaramate cu sucitorul,
  •  
  • 1 lingura scortisoara.

Mod de preparare


Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca cu nucile si cu scortisoara.

 


Aluatul se imparte in doua, se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie speciala petru cuptor. Se pune umplutura si apoi adoua foaie. Se coace la foc potrivit.

 


Este foarte buna, incercati si o sa va convingeti. Pofta buna, merita incercata.

 


Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise