Placinta cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  •  
  • 1pahar (200ml) bors,
  •  
  • 1pahar ulei,
  •  
  • 1pahar zahar,
  •  
  • 50g drojdie,
  •  
  • faina cat cuprinde pentru a se intinde doua foi,
  •  
  • Umplutura:
  •  
  • 2 kg dovleac (curatat)
  •  
  • 2 linguri ulei sau margarina,
  •  
  • 100 g zahar,
  •  
  • 200 g nuci sfaramate cu sucitorul,
  •  
  • 1 lingura scortisoara.

Mod de preparare


Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca cu nucile si cu scortisoara.

 


Aluatul se imparte in doua, se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie speciala petru cuptor. Se pune umplutura si apoi adoua foaie. Se coace la foc potrivit.

 


Este foarte buna, incercati si o sa va convingeti. Pofta buna, merita incercata.

 


Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise