-Se curata dovleacul,se da prin razatoare,se aduga peste el zahar,zahar vanilat,scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
-Se pune intr-un castron,iaurtul caldut,la temperatura camerei,drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
-Se cerne faina intr-un vas,peste faina se pune compozitia de iaurt,oul,sare,margarina si se framanta un aluat,suficient de tare,mai spre final se adauga ulei cate putin si se continua framantarea,pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas.Se pune aluatul intr-o punga,asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider,peste noapte,sa se odihneasca.A doua zi de dimineata,se imparte aluatul in doua si se fac doua foi,o foaie se pune intr-o tava in care s-a presurat faina de grau,se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie,care este bine sa fie intepata cu o furculita,sa nu creasca prea mult in unele locuri.Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja,pentru circa o ora.Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie,este semn ca placinta este gata.Se opreste focul,se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste.Sa aveti pofta dragilor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise