Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul.
Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea.
Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.
Umplutura:Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu il curatam de seminte, il facem cuburi, iar rosiile decojite le maruntim.
Ciupercile le spalam si le dam prin robot, dar nu le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem ulei, punem ceapa, morcovul, ardeiul rosu, 2-3 linguri de apa si le inabusim.
Incorporam ciupercile, rosiile decojite tocate, 1/2 cana cu apa, sare si piper dupa gust.
Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim din cand in cand.
Spre final adaugam pasta de tomate, pasta de gogosari cu kapia si mai lasam 1-2 minute pe foc.
Tragem tigaia deoparte, presaram grisul, patrunjel verde tocat si amestecam bine.
Rupem o bucata hartie de copt, rasturanam aluatul dospit pe ea si intindem o foaie cat de cat rotunda si subtirica.
Luam foaia cu aluat, o asezam intr-o forma de tarta, punem umplutura uniform, iar marginile aluatului le pliem spre interiorul placintei.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si cand este incins introducem tarta.
O lasam la copt pana aluatul se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca dar cat este inca calda o acoperim cu un prosop sa se patreze frageda. Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise