Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand vom obtine un aluat nisipos peste care vom pune crema de branza si vom continua sa amestecam. Adaugam treptat apa rece pana obtinem o coca. Daca mai e nevoie – daca coca este prea lipicioasa, mai adaugam un pic de faina. Punem coca pe o folie alimentara formand un bol si o dam la frigider pentru cateva ore sau o ora la congelator. Cand o scoatem, o taiem in doua, un sfert din ea o pastram pentru grilaj, iar din partea cea mai mare intindem o foaie de marimea formei in care o vom coace, cam de 1-1.5 cm grosime. Tapetam tava cu unt si faina. Ajutandu-ne de un sucitor, transferam foaia in forma, taiem surplusul ce iese din forma, intepam foaia cu furculita din loc in loc. Amestecam ciresele cu 3-4 linguri de zahar, amidonul alimentar si esenta. Turnam ciresele peste foaie. Din bucata ramasa, intindem o alta foaie si decupam fasii pe care le asezam apoi deasupra cireselor formand o retea. Ungem fasiile cu lapte amestecat cu o lingurita de zahar. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se poate pudra cu zahar pudra, servi alaturi de inghetata sau frisca. Sa o savurati cu multa placere! http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise