Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Intr-un castron, se face aluatul.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • un cub drojdie
  • un praf de sare
  • 750 ml lapte
  • 3 plicuri budinca
  • coaja de portocala
  • 150 gr zahar
  • esenta portocale
  • scortisoara pentru ornat
  • 500 gr capsuni
  • zahar pudra
  • 30 gr seminte
  • 50 gr seminte susan
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava.

Se curata si se spala capsunile, se taie felii si se pun pe o farfurie intinsa. Se dau la rece.

Se pune laptele intr-o cratita, pe fox. Se adauga praful de budinca diluat cu putin lapte cald si se adauga peste lapte. Se amesteca cu un tel, se fierbe la foc mic. La final, se adauga zaharul, coaja si esenta de portocala. SE lasa sa se raceasca, apoi se da la rece.

Aluatul se intinde cu sucitorul, se asaza in tava de copt si se coace in cuotor, la 180 grade C, aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a racit, se asza budinca rece, se niveleaza frumos, se adauga semintele, se orneaza cu zahar pudra si felii de capsuni.

Este savuroasa, racoritoare, capsunile sunt acrisoare si budinca un pic dulce. Se tine la rece pana in momentul servirii.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise