Placinta cu branza si stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -3 oua;
  • -15 linguri lapte;
  • -15 linguri zahar;
  • -15 linguri ulei;
  • -16 linguri faina;
  • -o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie;
  • -zahar vanilat;
  • -coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie;
  • -un pic de sare.
  • Pentru umplutura:
  • -1kg urda;
  • -o jumatate de kg branza feta;
  • -1 ou;
  • -zahar cat vrea fiecare;
  • -esenta de rom;
  • -stafide.

Mod de preparare

Blatul: Se freaca galbenusurile cu sare,zahar,ulei,lapte,bicarbonat si faina. Albusurile se bat spuma si se adauga peste celelalte ingrediente.optional puteti pune si putin din cojile rase. Aluatul obtinut se imparte in doua.luam o tava pe care o tapetam si punem prima foaie.

Umplutura: Branza este amestecata cu ou, zahar, mirodenii etc.

Punem umplutura in tava peste prima foaie si peste punem cealalta foaie.

Se da la cuptor la o temp. de 160-165 grade, cca 40-50 minute.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

PS: compozitia de branza este alegerea mea,nu aveam branza de vaci.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise