Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de plăcintă (necongelate eventual)
  • 8 ouă mari (10 medii)
  • un pahar de 400 de ml de iaurt degresat
  • 300 de grame de telemea slabă de vacă
  • 200 de grame de brânză slabă de vaci
  • 1 lingurită de tarhon
  • 1 lingură de mărar proaspăt tăiat mărunt
  • 1 linguriță de chimen și coriandru măcinate
  • puțin ulei de măsline pentru uns foile și tava
  • opțional semințe de pin rumenite ușor în tigaie sau o mână de spanac/ștevie sau leurdă

Mod de preparare

Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma, după care adaugi iaurtul, brânza de vaci și telemeaua sfărâmată. Parfumezi amestecul cu ierburile aromate. Dacă telemeaua nu e suficient de sărată, mai adaugi puțină sare.

Apoi începe să asamblezi plăcinta: 4 foi pe fundul tăvii, cu marginile lăsate ca în imagine, să o poți împacheta frumos la sfârșit. Adaugi din amestecul de brânză cu ierburi, din nou 4 foi, de data asta rupte cât fundul tăvii, din nou brânză. Poți alterna așa până epuizezi foile și amestecul de brânză, dar și cât te lasă tava. Pe mine m-a lăsat preț de 3 straturi. Plăcinta crește la coacere, așa că ai grijă să-i lași spațiu, altfel dă pe dinafară.

Unge deasupra cu un amestec de 2 ouă plus puțin iaurt, ca să facă crustă.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise