Placinta cu branza sarata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600 telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.

Pentru foile de placinta procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt. Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie . Punem o foaie pe masa, o ungem cu untura amestecata cu ule i(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte. La fel procedam si cu celelalte foi.

In final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine.

Se pune pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete, intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se pun intr-o tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise