Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.
Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.
Pentru foile de placinta procedam astfel: Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt. Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie . Punem o foaie pe masa, o ungem cu untura amestecata cu ule i(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte. La fel procedam si cu celelalte foi.
In final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine.
Se pune pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete, intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se pun intr-o tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 de minute, pana se rumenesc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise