Placinta cu branza dulce (Placinta turnata)

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • brânză grasă de vaci 1 kg
  • zahăr 12 linguri
  • unt 200 grame
  • ouă 12 buc.
  • stafide înmuiate în coniac 100 grame
  • un praf sare
  • făină 6 linguri
  • vanilie 2 plicuri
  • praf de copt 2 plicuri
  • coaja rasa de la 2 portocale

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca foarte bine cu pachetul de unt, se adauga zaharul, branza de vaci, vanilia si faina. Se amesteca bine apoi se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma,stafidele si razatura de portocale.

Se îmbraca tava cu hartie de copt,se rastoarna compozitia si se coace la foc mijlociu ( nu mare, dar nici mic) aproximativ 50 minute, se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e coapta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise