Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g brânză de vaci proaspătă;
  • - 2 liguri zahăr pudră;
  • - 4 ouă;
  • - 3 linguri de lapte;
  • - stafide;
  • - un praf de sare;
  • - rom sau esență de rom;
  • - 1 lingură de griș;
  • - 30 g unt topit;

Mod de preparare

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;

- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;

- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;

- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;

- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;

- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;

- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;

- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;

- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise