Placinta cu branza dulce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet de foi de placinta (Linco)
  • - 700 gr de branza de vaci;
  • - 300 ml lapte;
  • - 4 oua;
  • - mirodenii (coaja de potocale,lamaie rasa)
  • - esenta de rom;
  • - 2-3 pliculete de zahar vanilat;
  • - zahar (dupa gust);
  • - ulei/unt/margarina.

Mod de preparare

Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanila, esenta de rom si mirodeniile.

Intr-o tava unsa cu ulei/un/margarina se aseaza 3 foi de placinta, unse intre ele cu ulei/unt/margarina. Se aseaza un strat de branza (1/2 din compozitie), apoi se aseaza inca un strat de foi de placinta(3 buc) unse intre ele cu ulei/unt/margarina. Se pune si restul de branza, iar deasupra restul de foi.

Se da la cuptor, care va fi incalzit inainte. Dupa 20 min se scoate placinta se toarna deasupra, pe toata suprafata, laptele fierbinte, se inteapa placinta cu furculita si se da din nou la cuptor pt inca 30min.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise