Aceasta placinte foarte gustoasa are un continut redus in oua, grasimi si zaharuri.Fructoza din stafide suplineste lipsa zaharului.Pentru a savura gustul placintei se va folosi fie esenta de rom,fie coaja de lamaie rasa.Intr-o tava de marime potrivita.Putem folosi fie hartie de copt,caz in care nu se mai unge tava,fie vom unge tava cu bucatica de unt solid.Se adauga un strat uniform de pesmet,cat sa cuprinda toata tava .restul de unt il taiem bucatele foarte mici si il vom adauga deasupra.
Batem oale cu zaharul.Branza o sfaramam bine cu o furculita sau o trecem prin sita.Se adauga in urmatoarea ordine:
- grisul:
- smantana;
- ouale,amestecand foarte bine de fiecare data.
Adaugam jumatate din cantitatea de oua batute cu zahar si stafidele.
Se rastoarna compozitia in tava.Cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa se niveleaza compozitia.Se toarna restul de ou si se continua nivelarea placintei.
Se da la cuptor la foc moderat (150- 170 gr.C)pentru aproximativ 40 de minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se serveste a doua zi,cand se taie in patrate egale.Se obtine un preparat foarte gustos,cu o placuta aroma de rom sau lamaie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise