Placinta cu branza de vaci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 pachet de foi de placinta
  • -600g branza de vaci
  • -150g zahar
  • -50g gris
  • -30g faina
  • -3 zahar vanilat
  • -stafide
  • -coaja rasa de lamaie
  • -ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, grisul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Foile de placinta se impart in doua pentru a face doua suluri. Se intinde o foaie de placinta si se unge cu ulei. Deasupra ei se pune o alta foaie de placinta care la randul ei o ungem cu ulei si tot asa pana terminam foile de placinta (ultima foaie nu o ungem). La fel se procedeaza si cu foile de placinta pentru sulul al doilea. Dupa ce am terminat de uns foile, se imparte compozitia de branza in doua si se pune uniform peste foile de placinta. Se fac suluri si se pun in tava unsa cu ulei. Se ung si sulurile cu ulei din tava. Se introduce in cuptor si cand sunt rumene se scot si se taie in bucati.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise