Placinta cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (1kg)
  • un kg branza de vaci
  • 100 g branza de oi
  • sosul:
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • o cescuta ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Intinzi jumatate din foietaj in tava mare, inalta. Asezi branza de vaci peste foaie, presari branza de oi,asezi foaia de foietaj ramasa. Tai patrate,torni sosul pe care il obtii astfel:

bati ouale, adaugi uleiul, laptele, sare, piper (sosul se toarna peste placinta cruda, portionata).

Se da la cuptor (in prealabil incins).

Este coapta cand e bine rumenita.Aproximativ o ora si un sfert, in functie de cuptor. Pentru aspect se poate rade cascaval sau se presara cu susan si se mai tine 5 minute la cuptor. Se serveste calda.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise