Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga treptat pentru a va da seama cand este suficienta.
Aluatul se imparte in 2 parti egale, pentru a se obtine 2 foi.
Prima foaie se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu unt. Deasupra se presara grisul. Intre timp dati merele pe razatoare, dupa care asezati-le peste aceasta prima foaie si lasati-le putin sa isi schimbe culoarea. Apoi presarati zaharul peste mere si eventual scortisoara, si acopertiti cu cea de-a doua foaie. Presarati zahar si dati-o la cuptorul preincazlit pentru 30-35 de minute la 190 de grade.
Tip: Aluatul are o consistenta atat de interesanta, incat nu aveti nevoie de facalet, se modeleaza foarte usor cu mana.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise