Placinta crocanta cu mere

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • o cana de ulei
  • o cana de apa calda
  • un varf de cutit de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 100 gr zahar
  • faina aprox. 400 gr, cat cuprinde, cum se spune
  • Umplutura:
  • 500 gr mere
  • cam 200 gr zahar (mai bine gustati pentru ca merele pot fi acrisoare/ dulci etc
  • 6 linguri de gris
  • o lingurita de scortisoara (optional)

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga treptat pentru a va da seama cand este suficienta.

Aluatul se imparte in 2 parti egale, pentru a se obtine 2 foi.

Prima foaie se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu unt. Deasupra se presara grisul. Intre timp dati merele pe razatoare, dupa care asezati-le peste aceasta prima foaie si lasati-le putin sa isi schimbe culoarea. Apoi presarati zaharul peste mere si eventual scortisoara, si acopertiti cu cea de-a doua foaie. Presarati zahar si dati-o la cuptorul preincazlit pentru 30-35 de minute la 190 de grade.

Tip: Aluatul are o consistenta atat de interesanta, incat nu aveti nevoie de facalet, se modeleaza foarte usor cu mana.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise