Plachie de peste

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de peste mare
  • 500 g ceapa
  • 1 borcan cu rosii in bulion
  • 2 linguri bulion de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru prajit
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper, faina
  • 1 lamaie inghetata

Mod de preparare

Pestele spalat, portionat, pudrat cu sare, trecut prin faina se prajeste cate 1-2 min pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie.

In cratita cu 3-4 linguri ulei de la prajit daca este curat,se pune ceapa tocata marunt, putina sare, 2 cani cu apa si se lasa sa fiarba acoperit pana scade si ceapa este bine fiarta; se adauga rosiile pasate cu furculita, pasta de ardei, dafinul, vinul iar dupa eliminarea alcoolului se adauga pestele se potriveste sosul dupa gust apoi se lasa vasul la cuptor 30 minute.

Se serveste cu mamaliguta si lamaie inghetata rasa cu tot cu pulpa,peste peste.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise