Plachie de fasole boabe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr boabe de fasole fiarta
  • 100 gr ceapa
  • 50 ml ulei
  • 100 gr ardei colorat
  • 100 gr ardei kapia
  • 100 ml suc de rosii
  • 30 gr bulion
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

Mod de preparare

Ardeii kapia se pun la copt,apoi se curata d coaja,cotoare si seminte.Ceapa se taie inele si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat,se adauga ardeiul colorat taiat julien,iar cand si el s-a calit,se pun bulionul,sucul de rosii si fasolea,apoi se stinge totul cu vin.

Usturoiul feliat subtire si patrunjelul tocat marunt se amesteca cu sare si piper intr-un vas,iar prin aceasta compozitie se trec ardeii coptii stropiti cu putin ulei.

Surplusul de usturoi si de verdeata se pune peste plachia de fasole si se mai fierbe cateva minute pana se leaga sosul,apoi se serveste peste ardeii coptii.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise