Fasolea o punem la inmuiat de seara pina dimineata , in apa. Daca avem posibilitatea ii schimbam apa de 2-3 ori.
A doua zi o punem la fiert( eu am pus-o in oala sub presiune) cu apa, sare, boabe de piper, 3-4 catei usturoi, foaia de dafin si cimbru.
Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dar asta depinde si de calitatea fasolei.
Curatam ceapa si o taiem julien, ardeii ii taiem cubulete si usturoiul il dam prin presa.
Tocam marunt si patrunjelul verde.
In putin ulei tragem la tigaie ceapa si ardeii,cand s-au inmuiat si ceapa a devenit sticloasa, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, apoi adaugam cuburile de rosii si sucul lor, amestecam sa se omogenizeze si la sfarsit adaugam usturoiul presat. Lasam sa dea cateva clocote , dupa care stingem focul.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
S-a fiert si fasolea si acum putem sa o rasturnam intr-un vas care merge la cuptor.
Rasturnam deasupra ei sosul de ceapa cu rosii, omogenizam si potrivim gustul de sare, boia si piper proaspat macinat.
Deasupra am pus cateva felii de ardei gras colorat.
Dam plachia la cuptor pentru 20-30 de minute pina scade putin sosul.
Cand este gata, presaram patrunjel verde tocat si servim cu muraturi si cu carnati proaspat prajiti, daca nu vreti sa fie mancare de post.
Pofta mare sa aveti !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise