Pizza cu blat din fulgi de ovaz

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • - 5 oua
  • - 1 3/4 cana fulgi de ovaz
  • Ingrediente pizza:
  • - 7-8 linguri sos de la gogosarii in sos mustar sau poti pune bulion/sos de pizza
  • - 1 ceapa rosie
  • - 1 carnat semiafumat
  • - 1 ardei capia
  • - cas afumat (se poate pune cascaval sau alt tip de branza)

Mod de preparare

Blatul il faci in functie de tava in care vei coace pizza. Eu am avut o tava ovala din sticla termorezistenta de aprox 40 cm lungime si am folosit 5 oua si 1 3/4 cana fulgi de ovaz.

Daca tava ta este una mai mica poti folosi 3 oua si o cana de ovaz, iar daca este mai mare poti dubla cantitatea.

In afara de oua si ovaz nu mai ai nevoie de altceva pentru blat. Important este sa poti intinde amestecul cam de 5 mm grosime.

Dupa ce am intins blatul de fulgi de ovaz cu oua batute in tava am adaugat pe rand ingredientele: 4 linguri de sos, carnatul taiat felii, ceapa taiata felii subtiri, ardeiul, casul afumat si iar vreo 3-4 linguri de sos pe deasupra.

Eu nu am adaugat sare in blat sau pe deasupra din cauza casului care era foarte sarat si as fi riscat sa stric tot. Dar daca folositi cascaval sau branzeturi dulci puteti pune un strop de sare si eventual piper daca doriti.

Am incins cuptorul timp de 3-5 minute, am bagat tava si am lasat-o la foc mic aproximativ 30 de minute.

Mirosea divin in bucatarie si gustul a fost pe masura.

Nu se simte prea mult gustul de fulgi de ovaz, atata tot ca blatul este mai dens decat unul facut din faina alba si poate parea ciudat la inceput.

Ce mi-a placut foarte mult este ca iti da o senzatie de satietate fara a te simti greoi si incarcat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise