Pizza cu afumaturi si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu afumaturi si ciuperci

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • 20 g unt
  • sare
  • lapte
  • drojdie cat o maslina
  • o lingurita de zahar
  • Compozitia:
  • 200 g ciuperci (eu am folosit creasta cocosului culesa de mine)
  • 200 g carnati de casa (afumai)
  • 200 g ceafa afumata
  • 2 rosii
  • o legatura ceapa verde
  • 100 g cascaval
  • Sosul:
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • un paharel sos de rosii
  • 2-3 linguri branza de oi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu zaharul,2 linguri lapte,3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprinde de maini si de lighean. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intindeti in tava unsa cu unt,acoperiti cu:

ciupercile fierte,mezelul, felii de rosii, ceapa verde.

Dati la cuptorul incins pentru 15 minute, dupa care asezati sosul din ou batut, sos de rosii, branza de oi. Radeti cascavalul.Dati la cuptor pentru inca 15-20 minute.Serviti cat e calda

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise