Aluatul:
Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia (nu este nevoie sa fie dizolvata inainte), se face loc in mijloc, se adauga sarea si uleiul, se amesteca putin, apoi se toarna apa si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 1 ora.
Sosul de rosii:
Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc, se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde, apoi se adauga 200 ml suc de rosii, sare, 1 lingurita zahar, oregano si piper dupa gust.
Mezelurile se taie in functie de preferinta.
Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta (tineti cont ca la cuptor mai creste) si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara (se poate coace pizza in orice fel de forme doriti), se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul, apoi se aseaza deasupra topingul dorit, se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade pentru 20 de minute, se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa, se mai lasa 5 minute pana se topeste branza. Se servaeste fierbinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise