Piure pufos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • sare si piper
  • 75 g unt
  • 100 ml lapte
  • 8 cepe verzi, tocate marunt

Mod de preparare

1. Se curata cartofii, se taie in bucati de marimi egale si se fierb intr-o oala de apa pana cand se inmoaie. Se scurg, se paseaza, se adauga sare si piper.

2. Se adauga laptele, ceapa verde taiata si jumatate din unt intr-o cratita si se incalzesc usor pana cand se topeste untul. Se fierbe timp de 3 minute. Se adauga peste cartofi. Se amesteca impreuna pana cand devine pufos.

3. Se asaza piureul in boluri si se face o adancitura in mijloc cu lingura.

4. Se taie untul ramas in bucati mici, se asaza in adancitura si se lasa sa se topeasca. Inainte de servire, amestecati untul topit in piure si pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise