Piure mere si pere

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere
  • pere
  • scortisoara
  • lamaie
  • apa

Mod de preparare

Se umple cratita cu mere, pere si apa trei sferturi din cratita. Perele fiind foarte bine coapte si dulci nu se va simti lipsa zaharului. Se inabusa fructele apoi se strecoara, se paseaza cu blenderul. Se pun inapoi in apa care fierb,adaugand suc de lamaie proaspat si scortisoara si se mai pun pe foc 15 min, amestecand des pentru a nu se lipi. Se pun in borcane, se infasoara in paturi, a doua zi se sterilizeaza 40-45 minute si se lasa sa sa se racesca in apa in care au fiert. Dupa sterilizare, panasa se raceasca eu am scos borcanele si le-am pus cu gura in jos cam 15 min, apoi le-am pus in apa care au fiert.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise