PIURE DE CARTOFI

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Daca doriti ca piureul sa fie de post folositi margarina in loc de unt si apa in care au fiert cartofii in loc de lapte.
  • cartofi in functie de cantitatea de piure dorita(eu pentru 3 persoane fac din 5-6 cartofi potriviti)
  • unt
  • lapte
  • sare,piper alb,putin cimbru

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cubulete mici pentru a fierbe mai repede.Se pun in apa rece cu sare sa fiarba.

Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert si se paseaza foarte bine.Apoi,se adauga unt si lapte pana se obtine consistenta dorita.Se potriveste de sare si condimente.

Se serveste garnitura la preparate din carne,sosuri.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise