Pita deosebita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine/contine mai mult gluten
  • 2linguri drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 2linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 21/2pahare de apa calduta
  • ptr umplutura
  • 600 gr branza galbena rasa
  • rosii taiate rondele subtiri
  • ceapa taiata rondele subtiri
  • masline taiate felioare
  • 200gr de salam de sibiu taiat foarte subtire
  • sos de pita
  • 400gr de rosii taiate foarte marunt
  • 1lingura de ulei de masline
  • 2catei de usturoi zdrobiti
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat

Mod de preparare

Pregatim alautul

Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il ung cu putin ulei si las acoperit cu un prosop ca sa-si dubleze volumul-din acest aluat se fac 4 pite mari/

Cat aluatul creste facem sosul-intr-o craticioara pun lingura de ulei si pun usturoiul cat putin sa se prajeasca sa nu fie amar adaug rosiile si mirodeniile deasemeni sare si zahar putin si las sa fiarba pe foc mic pana ce sosul se concetreaza mai adaug si o lingura de bulion sa fie mai compact si las sa se raceasca.

Deasemeni tai legumele si maslinele si branza o rad foarte marunt.

Cand aluatul a crescut il framant putin si il tai in 4 portii-fiecare va fi o foaie de pita.

Eu am tavi care sant speciale ptr pita sant ca o sita mare rotunda-pun o foaie de copt pe sita si intind aluatul cu sucitorul pana acopera tavaua si aluatul este foarte subtire.

Pregatesc cele 4 foi dupa care incep sa le ornez-pun sosul 2linguri pline la fiecare foaie si imprastii bine dupa care presar branza ,rosii ceapa,masline si deasupra salamul.

Cuptorul incins inainte la 200 de grade in starea de turbo -pun o tava de cuptor cu fundul deasupra si pe ea pun sita cu pita -la 15-20 de minute pita este gata-coapta si apetisanta.

Aluatul de pita este foarte usor ptr pita si pita iese foarte gustoasa.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise