Piscoturi cu amoniac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 oua (depinde de marime) proaspete
  • 250 gr zahar farin
  • 3 linguri ulei
  • ulei pentru uns tavile
  • 1 pachetel (7 g) de amoniac alimentar
  • faina cat cuprine pentru un aluat tare

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei).

Se-ncalzeste cuptorul bine. Se iau bulgarasi din aluat si se fasoneaza. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie cu forma speciala piscoturi sau alte figurine: stele, semiluna etc. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se coc cateva minute la foc bun, cu grije sa nu se-negreasca. Se scoate tava si se trece un cutit lat pe sub piscoturi.

Sunt bune proaspete sau dupa cateva zile cu vin. Se pot unge deasupra cu gem, crema de castane sau crema de vanilie care ii va inmuia

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise