pirosti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 0,025 g unt
  • 0,010 g drojdie debere
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit zahar
  • faina

Mod de preparare

Se framinta drojdia, se adauga zaharul topit in 2 lingurite de lapte caldut si o lingura de faina,

se bate bine si se lasa sa creasca.

Se adauga ouale, restul de lapte si untul topit, sare si faina pina se obtine un aluat potrivit de moale care se lasa sa dospeasca.

Se va intinde in foaie, se taie rotocoale cu un pahar.

Acestea se pot umple cu pasta de: varza, carne, ciuperci, peste.

Se pune cite o lingurita de compozitie in mijlocul rotocolului, se acopera cu alt rotocol de coca, se lipesc marginile si se rumenesc in ulei, se scurg pe hirtie absorbanta si se servesc cu smintina.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise