Curatati rosiile de pielita si taiati-le bucatele. Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i felii. Ceapa curatata taiati-o rondele si presati sau zdrobiti cateii de usturoi.
Prajiti intr-o tigaie ceapa (in uleiul incins) si, cand se ingalbeneste usor, adaugati usturoiul si amestecati-le bine. Puneti si orezul in tigaie, turnati zeama de legume, amestecati si lasati sa fiarba circa 15 minute la foc mic.
Incorporati rosiile si dovleceii si lasati-le sa mijoteasca cateva minute. Sarati, piperati, rasturnati orezul cu legume pe un platou, presarati-l cu tarhonul taiat cu foarfeca si serviti-l imediat. Daca vreti ca orezul sa aiba un parfum mai exotic, inainte de a-l pune in tigaie, adaugati la ceapa si usturoiul care s-au prajit 2 lingurite cu seminte de chimen.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise