Carnea se spala si se pune intr-o cratita inalta adaugam atata apa rece cat sa cuprinda carnea cu 3-4 cm mai mult decat nivelul carnii;
- tot acum punem si o lingurita de sare, care contribuie la formarea spumei altfel va iesi zeama albicioasa;
- nu punem acum vasul pe foc, ci il lasam deoparte inca vreo 20 de minute; ideea este ca gelatina sa iasa din carne treptat si in cantitate cat mai mare.
-se pune la fiert:- tot secretul este sa fiarba nu la foc mic, ci la foc foarte mic;
- vom indeparta usor spuma cu spumiera;
- punem cateva boabe de piper si o caciulie de usturoi cand da primul clocot;
- lasam sa fiarba vreo 3 ore, acoperita cu capac, dar asezat pe o parte a cratitei;
- piftia este fiarta cand carnea se desprinde usor de pe oase iar supa a scazut;
- cand luam un strop de zeama intre degete, aceasta va fi lipicioasa;
- vom sti sigur cand e gata facand proba - altfel nu se poate - punand un pic de zeama intr-o farfurie pe care o dam la rece; daca nu e ferma, vom mai fierbe;
-strecuram zeama prin strecuratoare;
- adaugam restul de usturoi, piper si sare, dupa gust;
- pregatim formele adica boluri,farfuri adanci,casterole fiecare dupa preferinta :)unde punem carnea peste care turnam apa strecurata de pe carne;
- se dau formele la rece apoi se poate servi.
Pofta Buna!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise