Piftie

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5kg jambon
  • -3 cepe
  • -2 lingurite de Secretul gustului de legume
  • -usturoi
  • -sare

Mod de preparare

Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa il acopere. Se fierbe 1 ora si 40 min, dupa care se scoate carnea cu o spumiera si se pune intr-un castron, apoi se strecoara intr-o cratita zeama rezultata. Se iau si bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin. Se trece apoi la carne. Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne. Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane, peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca.Se da la rece ca sa se inchege. Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3,4 ore.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise