Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Crestam pielea de pe pieptul de rata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita zahar
  • Sos:
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita amidon
  • 100 gr zmeura proaspata
  • 1 para
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 steluta anason

Mod de preparare

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10 min pana cand se topeste bine toata grasimea. Scurgem intr-un bol grasimea rezultata si intoarcem bucata de carne invers si o mai lasam inca 10 min.

Dupa ce carnea este gata, punem peste ea amestecul de grasime topita, sare, zahar si scortisoara. O lasa, 10-15 min dupa care o vom pune din nou in tigaia incinsa si o rumenim cate un minut pe fiecare parte. Feliem pieptul de rata.

Para se curata de coaja, se scoate cu mare atentie casuta cu samburi. Punem para in vinul pus la fiert cu zaharul si anasonul. Se fierbe 10 min.

Sosul se pregateste din vinul amestecat cu amidonul si fiert pana se ingroasa. Adaugam la final zmeura si o mai fierbem 1 min.

Pe farfurie asezam felii de carne, sos se zmeura si para peste care am rasnit putin piper.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise