Se incinge uleiul (de palmier) intr-o cratita si se pune pieptul de pui taiat cuburi. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Eu fac totul foarte rapid, nu sunt adepta prajitului,mai bine las mai mult timp la fiert carnea sau o bag la cuptor.
Se presara boiaua dulce peste carne si se stinge cu apa (apa sa acopere carnea). Se adauga patrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie sa scada bine, sub jumatatea carnii.
Timpul de fierbere va fi putin mai mare daca folositi pulpe de pui sau bucati mai mari din pui si va fi necesara putin mai multa apa, pe care o adaugati daca vedeti ca sosul scade prea tare(intotdeauna am o oala cu apa fiarta pe aragaz,pentru a pune daca mai este nevoie).
Preparati mamaliga: adaugati apa rece intr-o oala si puneti malaiul peste. Adaugati sare si amestecati. Cand incepe sa se ingroase mamaliga incepeti sa amestecati rapid pana e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
Daca puneti mamaliga la fiert in apa rece nu va face cocoloase, iar daca adaugati in apa de fiert de la bun inceput si o lingura de ulei,mamaliguta nu se va mai prinde de peretii oalei.
Adaugati usturoiul tocat marunt peste pui si mai fierbeti 1 minut.
Serviti puiul in sos de usturoi pe pat de mamaliguta.
Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise