Piept de pui în piept de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. piept de pui file
  • felii de piept de porc afumat
  • sare,piper,coriandru
  • 2 linguri pastă de ardei făcută în casă
  • ulei de măsline
  • o bucăţică ghimbir
  • 2 pahare vin alb
  • scobitori

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fâşii,se sărează ,se piperează.Se adaugă pasta de ardei,uleiul,coriandrul şi ghimbirul curăţat şi ras. Se "freacă" bine puiul cu această compoziţie şi se lasă la rece cel puţin o jumătate de oră. Eu l-am lăsat vreo două ore.

Între timp pieptul de porc se taie felii subţiri (se înlătură şoriciul dacă are).

După ce puiul s-a macerat,se iau fâşiile de piept,se aşează pe feliile de piept de porc,se rulează,se prind cu scobitori(înmuiaţi scobitorile în apă înainte de folosire!).

Se aşează rulourile în tavă,se toarnă peste ele sosul rămas de la macerare diluat cu vinul.

Se dau la foc potrivit cca.35 min.În primele 20 min.puteţi acoperi cu o folie de aliuminiu, după care o îndepărtaţi şi lăsaţi rulourile să se rumenească.

Bon appetit!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise