Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri.
1.Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri, apoi se marineaza cateva ore, la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcester, sare, un praf de chilli, ghimbirul ras.
2.Se taie ardeiul gras feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea solzisori, apoi se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus cca.50 ml ulei de susan sau masline (eu am pus ulei de nuci), miscand tigaia cu mana, in continuu, pe flacara mare a aragazului, apoi se adauga fasiile de piept marinat amestecat bine cu semintele de susan. Cu aceleasi miscari ale mainii, se caleste si pieptul impreuna cu legumele. La sfarsit, il aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde.
3.In apa clocotita cu sare se fierb taieteii cca 5 minute, apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece.
Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez, decorat cu frunze tinere, proaspete de busuioc.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise