Piept de pui cu sos de masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui dezosati (600 g),
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura ace de rozmarin maruntite,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1/2 legatura busuioc,
  • 1 pahar branza de vaci (150 g),
  • 150 g frisca nebatuta (smantana subtire),
  • 5 linguri lapte,
  • 2 linguri masline tocate marunt,
  • 1 lingura capere tocate.

Mod de preparare

Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste circa 7 minute in uleiul incins. Cu un minut inainte de-a o scoate din tigaie se presara cu rozmarin si se stropeste cu zeama de lamaie.

Busuiocul spalat si zvantat se taie marunt si se amesteca cu branza, frisca sau smantana si laptele. Se incorporeaza maslinele si caperele tocate si se gusta de sare si piper. Pieptii de pui prajiti se taie felii si se servesc cu sosul de branza si masline. Ca si garnitura: salata de rosii si cartofi prajiti.

Un sfat util: pentru ca sosul sa nu contina atatea grasimi, puteti inlocui frisca sau smantana cu iaurt.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise