Piept de pui cu rodie si sfecla rosie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 600 g piept de pui
  • 200 ml vin alb dulce
  • 1 baton scortisoara
  • 2 fire de menta proaspata
  • 50 g fructe de rodie
  • 1 lg de ulei
  • sare
  • piper
  • Sos
  • 100 ml suc de rodie (proaspat stors, fara seminte)
  • 40 g sfecla rosie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg miere de salcam
  • 1 lg vin alb
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt ienibahar macinat
  • Decor
  • fructe de rodie
  • rucola
  • sfecla rosie

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 220 grade C.

2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper.

3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si il rumenim putin (3-5 min).

4. Scoatem pieptul din tigaie si il punem intr-o tava cu vinul, fructele de rodie, menta si scortisoara.

5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem tava in cuptor pentru 15 min. In ultimele 5 minute dam deoparte folia.

6. Pentru prepararea sosului procedam astfel: punem sucul de rodie intr-o tigaie non-aderenta impreuna cu sfecla taiata cubulete, zeama de lamaie, mierea, sarea, vinul si ienibaharul. Lasam la foc potrivit, amestecand din cand in cand pana cand la suprafata lichidului se formeaza balonase, iar sosul este gros.

7. Scoatem pieptul de pui, il punem pe o farfurie, punem rucola iar deasupra punem sosul de rodie si cateva fructe de rodie proaspete.

S-aveti pofta!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise