Picior de miel la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 picior de miel curatat de excesul de grasime
  • 1/2 ceasca ulei (de preferat de masline)
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 capatina usturoi
  • 1 ceasca suc de lamiie
  • 1 lingura oregano pisat
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat
  • Sosul:
  • sucul scurs de la carne
  • rozmarin
  • 1 lingura faina
  • 1/3 ceasca brandy
  • 1 ceasca supa de pui (concentrata)

Mod de preparare

Carnea se lasa 1 h la temperatura camerei.

Se unge cu un amestec de ulei,1 lingurita sare ,1/4 lingurita piper si se da la cuptor intr-o tava cu gratar.Se coace 1 1/4 h apoi se intoarce si se mai lasa 1/2 h.

Intre timp usturoiul se unge cu ulei , se inveleleste i folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 h.

Se lasa sa se raceasca si se stoarce continutul care se amesteca cu ulei,lamiie,oregano patrunjel, sare si piper; se unge carnea cu acest amestec si se mai da la cuptor 1 h.

Se scoate si se lasa sa se odihneasca 20 min. Se taie felii si se serveste cu sos.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise