Piccata de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita salvie frecata
  • 1/2 lingurita rizmarin uscat, maruntit
  • 1/2 lingurita sare
  • 8 felii de pui (circa 800 g in total)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 cana suc prospat de lamaie
  • 2 lingurite capere mici, scurse
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite unt , rece, taiat bucati

Mod de preparare

Pe o foaie de hirtie cerata, se amesteca faina, salvia, rozmarinul si sarea. Se da puiul prin amestecul de faina pina este bine invelit.

Intr-o tigaie mare, de teflon, se incalzesc 3 lingurite de ulei , la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 2 min pe fiecare parte sau pina cind se rumeneste si este facut. Se scoate pe platou.

In tigaie se adauga restul de 1 lingurita de ulei si usturoiul si se mai prajeste 10 sec. Se adauga coaja si sucul de lamaie si capere si se prajesc 1 min , racaind toate bucatile maronii care s-au prins pe tigaie.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga patrunjel si apoi se pune untul si se amesteca pina cind sosul se ingroasa puti. Sosul se serveste peste pui.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise