Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu condimente pina devine sticloasa. Sarea si piperul se pun astfel incit ceapa sa aiba un gust picant. Se adauga orezul si icrele, se mai calesc putin si se iau de pe foc. Pestele curatat se coase pe abdomen cu ata alba incepind de la coada spre cap, lasindu-se loc doar pentru a se putea introduce umplutura de ceapa cu icre. Dupa ce s-a introdus umplutura se coase integral pina la cap. Intr-o tava mare se pune ulei si se asaza pestele pe un pat din felii de ceapa alba. Se lasa la cuptor aprox.30 minute stropindu-se din cind in cind cu uleiul din tava pina prinde o culoare aurie.
Dupa racire se asaza pe un platou pe care s-au intins in prealabil foi de salata verde, se orneaza cu felii de lamiie. Se serveste felii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise