Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine; se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul boabe si sarea. Se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se adauga pestele si se mai continua fierberea inca 10 minute pana este bine patruns. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata , se scurg si se stropesc cu untul topit. La servire se pune in farfurie putina zeama in care a fiert pestele si legumele cu verdeata presarata deasupra, iar alaturi portia de peste sau pestele intreg (daca este mai mic).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise