Fileul de peste,curatat,se stropeste,din abundenta,cu zeama de lamiie si se lasa cel putin 3-4 ore;eu ill as peste noapte.Apoi,se stoarce,se portioneaza(dimensiunile,cre ne plac),se presara cu sare si piper,dupa gust.Se pot pune si alte condimente.
Se lasa cca 30 minute(in timpul asta se face sosul),apoi se dau prin faina si se prajesc.Se pun pe un servet absorbant.
Sosul se face asa:usturoiul se bate,apoi se prajeste,putin,in ulei de masline;se adauga coriandrul tocat.Se adauga 3-4 linguri de apa.Se fierbe cca 5 minute.Apoi se paseaza,nu f.fin(sa se vada putin,bucatele,mici de coriandru);se pune din nou pe foc;se adauga frisca lichida;cind fierbe,se adauga amidonul,dizolvat in putina apa rece(cca 1-2 linguri).Se pune amidon,pt. a ingrosa,putin,sosul.
Se fierbe,sosul,cca 2-3 minute,apoi se potriveste de sare,piper si zeama de lamiie.
Pestele se serveste fierbine cu cartofi fierti, morcovi(taiati julien) fierti(de jumatate)),apoi prajiti si sos de coriandru.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise