Peste la gratar cu sos de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 fileuri de peste(pangasius,macrou,cod,etc)
  • condimente pt peste
  • suc de la 1 lamaie
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 g iaurt
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Fileurile de peste se spala,se absoarbe apa pe un servet,se condimenteaza si se pune sucul de lamaie peste ele.

Se lasa asa 5 minute,ca sa se patrunda sucul de lamaie.

Apoi,fiecare fileu de peste se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu,se pun cateva feliute de usturoi,se strange folia in jurul fileului si se pune pe gratar pt 10-15 minute.

Intre timp,se piseaza cateii de usturoi,se pune putina sare si ulei,se amesteca si se adauga putin cate putin din iaurt.

Amestecati pana devine ca un sos.

In ultimele 5 minute,se poate despacheta putin folia pt ca pestele sa se rumeneasca usor,apoi se desprinde cu grija din folie si se serveste alaturi de sosul de iaurt si usturoi.

Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise