Peste la cuptor cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1peste crap de 1,500gr taiat in felii potrivite
  • 1ceapa rosie mare taiata rondele
  • 1lingurita paprica iute
  • putin sare, piper
  • 1/4 pahar ulei de masline
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 20 masline negre taiate in sferturi
  • 1foaie de frunza de dafna
  • citeva boabe de enibahar
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • 1lamaie taiata felioare subtiri.

Mod de preparare

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul cu mirodenii si se lasa la frigider ptr 1/2 de ora.

Intr-o tava rezistenta la cuptor se aseaza un strat de ceapa pe toata suprafata tavii, se aseaza pestele peste ceapa si se toarna uleiul ce a mai ramas in bol.Se toarna vinul si se da la cuptorul incins la 200 de grade ptr 10 minute, dupa care se scoate din cuptor se adauga sucul de lamaie ,bucatile de masline si feliile de lamaie frunza de dafin si enibaharul si se lasa la copt inca 10-15 minute pina pestele se rumeneste putin.

Se poate servi caldut dar este mai gustos dupa citeva ore la rece.

Usor de facut si gustos. Pofta buna.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise