Peste in Aspic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 peste
  • 20 masline
  • 2 castraveciori murarti
  • 1 ou fiert
  • 1 lamaie
  • 200 g ciuperci
  • patrunjel verde
  • 1 kg aspic
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se fierbe pestele cu un praf de sare atat cat sa fie patruns, adica sa nu se desfaca de pe sira spinarii. Se pun la fiert si ciupercile iar dupa fierbere se taie feliute de marime potrivita. Dupa ce pestele s-a racit se curata de piele si oase si se taie in felii groase, cam de 1 cm, din care se fac doua grupe egale. Se ia o forma mare, rotunda, se unge cu ulei, se toarna un strat de aspic de 2 cm si se lasa la rece.

Cand s-a intarit aspicul, se pune deasupra prima grupa de de felii de peste, una langa alta. Se toarna apoi aspic, atat cat sa le acopere. Se lasa sa se intareasca aspicul si cand s-a intarit cat de cat, se pune un strat de ciuperci felii, oul taiat felii si cateva frunze de patrunjel verde si se toarna din nou aspic pentru a acoperi ciupercile. Se da iar la rece si cand s-a intarit se pune restul de peste si se toarna deasupra ultima parte de aspic.

Se lasa sa se intareasca bine. Inainte de a fi servit, se incalzeste usor forma, scufundand-o in apa fierbinte, se pune o farfurie deasupra, cu fata in jos si se intoarce repede forma, astfel ca racitura sa cada pe farfurie.

Se decoreaza cu masline la care au fost scosi samburii, castraveciori taiati feliute, lamaie taiata feliute subtiri si frunze de patrunjel verde.

Se adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise