Peste gratinat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste, 50 ml ulei, 100 g morcov, 100 g ceapa, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 50 g unt, sare.
  • Pentru sos: 1 l supa de peste, 250 g unt, 100 g faina, 1 galbenus, 100 ml vin alb, 50 g lamiie, sare.

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza). Ciupercile se taie lamele. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pestele se fierbe in supa de case de peste, impreuna cu ceapa si morcovii. Ciupercile se inabusa in 50 g unt si 100 ml supa de oase. Fileurile de peste se aseaza într-o tava unsa cu ulei, deasupra se pun ciupercile. Se introduce la cuptor pentru inabusire (gratinare). Spre sfirsit se adauga cascavalul si se prepara sosul din untul topit, faina desfacuta in supa de peste si se fierbe inabusit cca 25 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul, galbenusul, zeama de lamaie, sare si se omogenizeaza bine compozitia. Cand este gata se pastreaza la cald pana la servire. Se serveste cald (fileul de peste) cu garnitura de ciuperci si sosul respectiv.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise