Peste cu sos de smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • file de peste(eu am folosit macrou)
  • pesmet
  • sar, piper
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 1 ceasca smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 cescuta vin
  • putin unt
  • 2 catei de usturoi pisat
  • o bucatica de branza de vaci sau cascaval
  • condimente(sare,piper, oregano, cimbru,maghiran, sau ce va place)
  • 1 paharel conjac

Mod de preparare

Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.

Sosul:

se amesteca faina cu smantana, se dilueaza cu vin(poate fi si lapte daca va place sosul mai dulce)Se condimenteaza, se da un clocot, se adauga usturoiul,untul si coniacul.

Pestele se serveste fierbinte cu sos si mamaliguta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise