Peste cu brocoli si sos de soia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati peste (macrou/pangasius)
  • 300 grame brocoli
  • 300 grame baby carrots
  • sos de soia
  • jumatate de pahar de vin alb
  • 2 catei usturoi
  • smantana
  • ulei de masline
  • piper alb; optional se mai pot pune 2 cartofi fierti
  • un ardei gras rosu

Mod de preparare

Sosul de soia cu o lingura de ulei de masline se incing in tigaie la foc mare impreuna cu usturoiul taiat feliute. Pentru un pic de savoare se poate pune si jumatate de lingurita de zahar. Broccoli impreuna cu morcoveii se pun peste si se lasa pana se inmoaie. Eu folosesc brocoli si morcovi congelati de la supermarket. Dupa 10 min se aseaza si pestele impreuna cu jumatate de pahar de vin alb si se acopera. Se mai lasa 10 minute la foc mediu pana cand e patruns si pestele si legumele s-au inmuiat. Se toarna 2-3 linguri de smantana deasupra si se amesteca usor sa nu se sfarame buchetelele de brocoli si pestele. Se mai lasa 2 minute pe foc iar la final se adauga piperul alb.

Atentie la cate sare puneti, deoarece si sosul de soia este foarte sarat.

Se serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise