Peste crocant

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Peste crocant

Ingrediente

  • Peste prins de sotul vostru sau in cel mai rau caz, cumparat (cam 500 ,600g)
  • Poate fi crap,caras,biban,salau etc
  • 6 linguri cu varf faina alba
  • 1 lingurita malai
  • Sare dupa gust
  • 1 lamaie
  • 500 ml ulei
  • 10 catei de usturoi
  • 1 rosie

Mod de preparare

Curatati pestele si spalati-l bine. Daca e foarte mare, il despicati in doua si fiecare jumatate o taiati in doua, daca e mare il despicati in doua, daca e mic il lasati intreg. Stropiti bucatile de peste cu zeama de lamaie. Sarati bine pe fiecare parte, amestecati faina alba cu malaiul si tavaliti bucatile de peste prin faina, sa fie bine acoperite.

Incingeti uleiul si puneti feliile de peste. Lasati sa se prajeasca bine pe fiecare parte. Intre timp curatati usturoiul si taiati-l in patrate mici, puneti-l in pisau si pisati-l bine.

Dati rosia prin razatoare, amestecati cu usturoiul si 1 lingurita de ulei si sarati usturoiul.

Cand pestele e gata serviti cald cu usturoi si o mamaliga zdravana romaneasca!

Pofta buna si sa ne auzim cu bine!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise